Pop Sing Along 2021

 
Pop Sing Along
25 september 2021
Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag  

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen

"I’m still standing” was de juiste benaming voor deze muzikale dag. Op 25 september 2021 kon voor de keer sinds lange tijd weer zonder anderhalve meter afstand worden gemusiceerd en gezongen. Al bij het binnenkomen was het merkbaar dat al deze muzikale mensen genoten van het vooruitzicht om na de Coronatijd weer met elkaar een geweldige zang- en muziek dag te gaan beleven.
Op 11 september heeft Martin met 11 zangers een extra repetitie gehouden met de nadruk op zangtechniek. Deze zangers profiteerden van de kleine bezetting want ze kregen veel persoonlijke aandacht tijdens deze repetitie. Tijdens de repetities vertelde de dirigent interessante bijkomstige verhalen over o.a. een zangnummer, zoals hoe het Zweedse lied Gabriellas sång was ontstaan uit de film ‘As it is in Heaven’. 

Dirigent en leider van dit muzikale evenement Martin van der Brugge was in zijn nopjes. Samen met het Spectaculair Combo, bestaande uit Jan de Peffer (piano), Rens Aartsma (gitaar), Daniël Verburg (basgitaar) en Marc van den Berg (drums) en de vrolijke solisten Robbert Besselaar (tenor) en Madeleine Braakman (sopraan) werd er een perfect samengesteld programma ten gehore gebracht.

‘Viva la Vida’ was een terecht begin van de eerste zang keuze. Robbert Besselaar bracht het programma - tijdens het concert aan het eind van de dag - met een vrolijke noot over aan het inmiddels gearriveerde handjevol publiek. Door RIVM-voorschriften waren meer concertbezoekers niet toegestaan. Maar … via livestream op YouTube was het concert te volgen in de huiskamers waar 816 luisteraars zijn geregistreerd. Het koor zong vanaf de tribune en ondanks de kleinschalige bezetting was er een prima zangkoor ontstaan die een vol geluid kon overbrengen. Het combo stond met de dirigent op het podium en in de middag mocht het publiek achter de dirigent plaatsnemen, waardoor zij een unieke luisterervaring hadden.

Madeleine Braakman bracht dit tijdens het concert het lied Gabriellas sång met verve. Iedereen genoot van dit prachtige Zweedse lied. Het is voor alle muzikale mensen steeds weer een feest om de muziek van o.a. Elton John, Freddy Mercury, en vele beroemdheden te mogen spelen en zingen. Een bijna staande ovatie was er voor Robbert na het zingen van Con te Partiro van Andrea Bocelli. En ook het meezingend publiek was in de nopjes met Queen, want wie zingt dit niet graag.

Tenslotte gaat er veel dank uit naar de fijne ontvangst door veelal vrijwilligers van het Theater en de prima samenwerking met mensen van licht en geluid van De Regentes die deze middag gezamenlijk met professionele collega’s tot een mooie streamuitvoering brachten.

Fijn dat de Stichting Educatieve Concerten financiële bijdragen mochten ontvangen van Cultuurschakel in Den Haag en van de Van Ommeren de Voogt Stichting. Een mooie educatieve zang en muziek dag werd hierdoor beloond. Met de wens om volgend jaar weer zo een mooie dag tegemoet te kunnen zien waar veel mensen van genieten.

Onder luid applaus ging ieder na het zingen van ‘I’ve got the music in me’ naar huis.
Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door: 

Afbeelding invoegen

 Afbeelding invoegen