Nazomeren met Papa Haydn

31 augustus 2014

In het weekend van 30 augustus – 31 augustus 2014 kwamen in de schitterende grotten La Caverne  in Berg en Terblijt veelal gevorderde amateurzangers uit het hele land bij elkaar om onder leiding van dirigent Martin van der Brugge meerdere werken van componist Joseph Haydn in te studeren. 
Deze 50 amateurzangers vormden een gelegenheidskoor en wilden graag de inwoners van de gemeente Valkenburg aan de Geul laten meegenieten van wat ze dat weekend hebben ingestudeerd. Daarom bood het koor een concert aan de gemeente in de Sint-Mauritiuskerk in Schin op Geul onder begeleiding van professionele musici. 
Met zo'n 250 toehoorders was de kerk geheel gevuld. Het concert is gratis aangeboden waardoor er een grote laagdrempeligheid was. De Sint-Mauritiuskerk heeft veel gedaan omtrent de PR, zodat het concert onder de inwoners van Schin op Geul is gaan leven. 
Tijdens de repetitie heeft dirigent Martin van der Brugge een inhoudelijke analyse gegeven over de te zingen werken. Daarbij maakte hij gebruik van het orkest om live muziekvoorbeelden te geven, om op deze manier de opbouw en de orkestratie van het werk uit te leggen. Bij het concert waren programmaboekjes beschikbaar met dezelfde uitleg als tijdens de repetitie over de oorsprong en achtergrond van de te zingen werken.

Nazomeren met Papa Haydn werd mede mogelijk gemaakt door:

 


Foto van concert met koor, sopraan Esther van Zijl en dirigent Martin van der Brugge