In de voetsporen van Bach

15 maart 2014 - Nicolaïkerk te Utrecht

Dirigent Martin van der Brugge had al eerder koorreizen gedirigeerd met als thema de werken van Bach. Vandaar dat Stichting Educatieve Concerten wederom een samenwerking is aangegaan met Van der Brugge voor de uitvoering van In de voetsporen van Bach. Deze keer op een centraal gelegen plek in Nederland: de Nicolaïkerk in Utrecht. Onder andere stukken werden uit de Johannes en Matthäus Passion, Air, Badinerie en de Kaffeekantate uitgevoerd. 
Er werd samengewerkt met sopraan Kai Yi Min, een professioneel solist. Het scratchkoor werd begeleid door het Bach Projectensemble, dat is samengesteld uit muzikanten van verschillende prominente orkesten: Het Metropole Orkest, Het Brabants Symfonie Orkest en Het Promenade Orkest. 
Voor de organisatie van dit evenement heeft Stichting Educatieve Concerten een beroep doen op Sing Along Events in Leiden. 
Meer dan 200 deelnemers kwamen naar deze mooie kerk om de hele dag met elkaar te repeteren. Tijdens de repetities werden ze al begeleid door het Bach Projectensemble en ook Kai Yi Min was al tijdens de repetities aanwezig. Aan het einde van de middag, na de repetities, kwamen de bezoekers binnen gedruppeld. Uiteindelijk zat de hele kerk vol met deelnemers en toehoorders om te genieten van het prachtige concert met hoogtepunten uit het repertoire van Bach.

 


Flyer In de voetsporen van Bach


In de voetsporen van Bach werd mede mogelijk gemaakt door: