Op reis met Mozart

1 september 2013

In het weekend van 30 augustus – 1 september 2013 kwamen in het Jachtslot Mookerheide veelal gevorderde amateurzangers uit het hele land bij elkaar om onder leiding van dirigent Martin van der Brugge meerdere werken van Mozart in te studeren. 
Deze amateurzangers vormden een gelegenheidskoor en wilden graag de inwoners van de gemeente Mook en Middelaar laten meegenieten van wat ze dat weekend hebben ingestudeerd. Daarom bood het koor een concert aan de gemeente in de Onze lieve Vrouw van Zeven Smarten Kerk onder begeleiding van professionele musici. 
Voor dit concert is Stichting Educatieve Concerten een samenwerking aangegaan met de plaatselijke Stichting CAM. Zij hebben tijdens het concert een collecte gehouden voor het Welkom Dorp, een initiatief van het Family Help Programme. Het Welkom Dorp is speciaal opgezet voor dakloze ouderen in Sri Lanka die letterlijk van de straat zijn gehaald en dringend medische zorg nodig hebben. Tijdens het concert is € 500,- opgehaald voor dit mooie initiatief. 

Op reis met Mozart werd mede mogelijk gemaakt door:


 

Flyer Op reis met Mozart