Passie in de Wester

3 maart 2013 - Westerkerk te Amsterdam

Stichting Educatieve Concerten heeft op 23 maart 2013 een scratchconcert georganiseerd in de Westerkerk te Amsterdam. In de aanloop naar Pasen worden verschillende passies (o.a. de Matthäus Passion en de Johanns Passion van Bach) uitgevoerd. Tijdens Passie in de Wester werden naast de bekende passies, juist ook de minder bekende passies gezongen. Deze passies zijn in de ochtend en middag ingestudeerd door een koor van amateurzangers die veelal afkomstig waren uit Amsterdam. 
Vanaf 16.30 uur werden beide werken uitgevoerd voor een publiek. Het bijzondere van dit concert was dat het publiek ook kon deelnemen aan de uitvoering. Menig koraal (een kerkelijk gezang) heeft het publiek meegezongen met het koor. Solistische medewerking werd verleend door sopraan Kai-Yi Min, Daniëlla Buijck en Henk Sanders. De muziek werd ingestudeerd en uitgevoerd onder leiding van Martin van der Brugge. 
Veel muziekminnaars zowel van binnen als buiten Amsterdam hebben laten weten zich graag nog een keer aan te willen melden voor de scratchconcerten.

Passie in de Wester werd mede mogelijk gemaakt door: 
 


Foto van repetitie op 3 maart

Reacties van deelnemers:
"Het Passieproject was weer een geweldige belevenis. Bedankt!" - Anneke van Rooijen.
"Het was weer een bijzonder programma dat Martin van der Brugge had samengesteld: verrassend en mooi! Via Crucis van Liszt door deze dag ontdekt: heel mooi en ik kende het niet. Het was weer een fijne ervaring. Bedankt!" - Alma Peeters-Kuipers