Misa Criolla

24 november 2012 - Westerkerk te Amsterdam

Op 24 november 2012 werden de Misa Criolla en de Navidad Nuestra van Ariel Ramírez in de Westerkerk te Amsterdam uitgevoerd. Op deze koude herfstdag heeft een koor van 300 amateurzangers met en zonder ervaring binnen één dag de uit te voeren werken 4-stemmig ingestudeerd onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. De tenor was de bekende Javier Rodríguez. 
De organisatie van dit evenement werd uitbesteed aan Sing Along Events gevestigd in Leiden. Dit evenement is een groot succes geworden, mede door de goede samenwerking met Sing Along Events. 

Reacties van deelnemers:
"Ik las vanmorgen dat muziek fitness voor de ziel is en dat heb ik gisteren heel sterk ervaren!" - Annelies Holtaus
"Zaterdag jl. heb ik meegezongen in de Misa Criolla/Navidad Nuestra (…) Ik heb het meezingen sinds kort ontdekt en ik heb genoten. Dat komt voor een groot deel door de dirigent Martin van der Brugge, die met zijn enthousiaste werkwijze zo’n dag tot een feestje maakt.” - Marian Beerenhout

Voorafgaand aan het concert was er een voorprogramma met Geke’s Tiental, een kinderkoor uit Urk. 
Geke’s tiental heeft het voorprogramma vertolkt. Tijdens het concert was er een solo ingepland die zij samen met tenor Javier Rodríguez hebben vertolkt. Ook hebben ze als deelnemers meegezongen met de rest van het programma. 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door:
  

Foto van concert met imposant koor